pensioen
Mensen op twee bankjes. Foto: Pim Geerts via Compfight cc

Robot-barbie van 2 meter die je kleinkind aankleedt

Het pensioenstelsel moet op de schop. Volgens staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken is de arbeidsmarkt veranderd, waardoor het stelsel hier niet meer op aansluit. 

Door: Godrjon van de Lied; 19-1-2015, 11.29 uur

Jetta Klijnsma heeft besloten een discussie op gang te brengen maar erg veel discussie is er nog niet. Maar als je straks geen pensioen hebt dan moet je het na je 65e doen van ongeveer € 1000 per maand. De huur van je CO2-neutrale zelfsturende flat, de in je hoofd gebouwde chip-phone, je zelfsturende auto en de zelfsturende inwendige voedseltoevoeging (zelfsturing lijkt in een futuristisch Nederland behoorlijk en vogue te worden).

Dus je pensioen duurt 80 jaar

Het zal dan allemaal betaald moeten worden van die pietluttige € 1000. Om maar nog te zwijgen van de bizarre cadeaus die je klein-klein-klein-klein-kleinkinderen willen hebben zoals een robot-barbie van 2 meter groot die je kleinkind aankleedt in plaats van andersom.

Want tegen die tijd worden we 215 jaar oud. En het ophogen van de pensioenleeftijd is niet verder gekomen dan 135 jaar dus je pensioen duurt 80 jaar. Maar een discussie is natuurlijk niet iets waar de nieuwe generatie wat mee kan, tenzij je erop kan klikken, het kan tweeten, liken of swipen.

Met attracties als De Ondergrens-Mountain

Misschien is het beter als Jetta een attractiepark opent met als thema pensioenen. Super Pension Park. Zodat het een leuk iets wordt, een spectaculair uitje, dat je met een pannenkoek in de ene hand en de Facebook-tijdlijn in de andere bewust wordt van de materie.

Met attracties als De Ondergrens-Mountain, De Vliegende Dekkingsgraad en sprookjesland Fictieve Deelnemersjaren waar hele ingewikkelde sprookjes worden verteld zodat iedereens hoofd begint te tollen. Met overal like-, tweet- en swipe-knoppen. Dan heeft iedereen straks zeker genoeg pensioen. En kan je tenminste ergens leuks heen met de buslading kleinkinderen.

 

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …