emile roemer
De heer Roemer staat op straat met zijn handen in zijn zak. Foto: SP Groningen Flickr via Compfight cc

Roemer reageert op “opheffocratie”

In deze analyse van afgelopen week werd gesuggereerd dat Emile Roemer nog niet goed functioneert in de huidige “opheffocratie”.

Door: de redactie; 6 maart 2017, 15.45 uur

Xander Buff van onderzoeksinstituut BLEr muntte de (ongelukkige) term “opheffocratie” en gaf aan dat politici ophef moeten creëren om verkozen te worden. Omdat diezelfde Buff over Emile Roemer begon, zijn we benaderd door Roemer met een reactie: hij wist niet wat voor ophef hij dan zou moeten creëren.

Toen heeft de redactie Buff weer benaderd, het werd zo langzamerhand een heen-en-weer-gedoe van jewelste, waar we goed de balen van kregen. Maar goed, zal wel, Buff reageerde stellig: ‘ik ben duur te huur’.

Abnormaal absurd nalaten
Ondanks dat Buff stellig was over het duur te huur zijn, gaf hij prompt daarna gratis advies: ‘de heer Roemert zou een brief kunnen sturen aan alle Nederlanders waarin hij ze oproept tot abnormaal absurd nalaten, en de brief dan ondertekenen met: SP. Abnormaal. Absurd. Nalaten. Dat zorgt voor ophef denk ik. Of hij kan via Twitter een foto sturen van Geert Wilders die vrolijk tuiniert met GroenLinksers in een mooie zonnige kasteeltuin. Dubbele ophef, dubbele score. Win-win. Rattahups.’

Roemert Toren
Xander Buff wilde nog één ding zeggen: ‘als Roemert (de heer Buff zegt de naam stelselmatig met een -t op het eind) mijn advies opvolgt zit hij binnen no-time in het torentje, dat hij dan kan omtoveren tot een hoge “Roemert Toren”. Lastig uit te spreken maar het punt is: de opheffocratie heeft eigen regels, maar die zijn helemaal niet moeilijk! Huur gewoon de Bufferlul in.’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …