segers
Foto: algemeendagblad Flickr via Compfight cc

Segers vraagt zijn cavia om hulp

De formatie is in volle gang en uit anonieme bron blijkt dat Segers advies inwint bij zijn cavia. De partijleiders Rutte (CDA), Pechtold (ChristenUnie), Buma (VVD) en Segers (D66) komen dagelijks samen met formateur Zalm om moeilijke onderwerpen te bespreken. Uit anonieme bron heeft De Kritische Manchet vernomen dat Segers stiekem met zijn cavia praat ‘s nachts over wat hij moet doen aan de formatietafel.

Door: de redactie; 15-7-2017, 15:50 uur


‘Ik kan niet zeggen wie ik ben, want dan komt mijn identiteit uit, maar ik kan heel duidelijk zeggen: ik weet waar ik het over heb want ik zie alles wat mijn buurman in zijn tuin uitspookt. En wat Hendrik-Jan-Pieter Steegeman, of zoals sommigen zeggen “Gert-Jan Segers”, graag uitspookt is met zijn cavia over de formatie konkelfoezen. Hij staat dan in een soort yogahouding – de ‘Downward-Facing Dog’ heet ie geloof ik – voor het caviahok en stelt altijd dezelfde vraag en geeft zelf, tegen zichzelf dus eigenlijk, altijd hetzelfde antwoord. Vreemd om te zien hoor, als ik hem in mijn oranje badjas sta te begluren vanuit mijn oranje slaapkamer.’

De anonieme buurman van “Segers” zegt vervolgens een hoop onsamenhangende dingen, waar wij geen soep van konden maken, dus dat hebben we maar niet geprobeerd ook. Na zo’n twee-en-een-half uur kwam er weer wat zinnigs uit: ‘gisternacht zag ik hem weer staan op handen en voeten en toen ben ik uit bed gegaan om tegen de schutting te staan luisteren, en weet je wat hij zei? Weet je wat hij zei? Weet je dat? Weet je wat hij zei?’

De anonieme buurman zei niks meer. Ik vroeg: ‘wat zei hij?’ De anonieme buurman zei: ‘waarom vraag je dat? Dat ga ik toch nu zeggen? Luister, het gaat steeds hetzelfde: de Steeg (Segers, red.) zegt “wat moet ik doen cavia?” De cavia heet cavia. En dan is het even heel stil en zegt de Steeg zelf, tegen zichzelf dus eigenlijk, met een hoog stemmetje: “laat niet met je dollen Henkie!” En dan loopt hij naar binnen. Dat is het.’

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …