pgb
Mensen die op straat staan. Foto: SP Foto's via Compfight cc

Staatssecretaris Van Rijn zet graag conducteurspet op

Uit onderzoek van het AD blijkt dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid waarschuwingen negeerde over problemen met de invoering van het nieuwe PGB. 

Door: Elsebra van Wede; 21-4-2015, 9.00 uur

Fijne dingen

Staatssecretaris Martin Van Rijn (PvdA) heeft in een reactie aangegeven dat waarschuwingen hem een ongemakkelijk gevoel geven en dat hij daarom altijd aan fijne dingen denkt als mensen hem waarschuwen.

Zo luisterde hij niet naar de waarschuwingen van zijn vader over de slechte zorg in diens verzorgingstehuis maar dacht hij aan een vrolijke bloementuin in de lente. En toen hij over de chaos met het PGB werd gewaarschuwd dacht hij aan een reizend circus in de Franse heuvels.

Strategie

‘Wanneer mensen mij waarschuwen’, zo legt de heer Van Rijn uit, ‘zet ik altijd mijn glazige blik op. Ik glimlach, ik knik en zeg “goh wat vervelend nou hè?” Dat zinnetje heb ik uit mijn hoofd geleerd en herhaal ik dan constant. En ondertussen denk ik aan dingen die me gelukkig maken zodat het rottige gevoel in mijn buik weggaat.´

Lange strandwandelingen die ik graag maak op mijn blote voeten

Staatssecretaris van Rijn vervolgt: ‘Als je me nu bijvoorbeeld zou waarschuwen dat de koffie koud is dan schakel ik automatisch over naar gedachten over lange strandwandelingen die ik graag maak op mijn blote voeten. Of aan mijn hond die me kwispelend tegemoet rent als ik ‘s ochtends de trap af kom in mijn Zonnebloemen-pyjama die ik al draag sinds ik een kind ben. Maar het best werkt het als ik denk aan hoe ik mijn conducteurspet op zet en hymnes zing voor mijn familie. Maar die gedachte bewaar ik voor de echt vervelende waarschuwingen.’

Op de opmerking dat hij problemen laat ontstaan door waarschuwingen te negeren knikt staatssecretaris Van Rijn, glimlacht en zegt: “wat vervelend nou hè?”

Over Elsebra van Wede

Elsebra van Wede
Elsebra is trots op haar leuke naam, die ze dan ook graag zelf zegt. Soms zit ze achter de computer en zegt ze niks anders dan: “Elsebra, Elsebra, Elsebra”. Verder is Elsebra snel verveeld, lichtgeraakt en weinig tevreden over haar loopbaan. Ze vindt schrijven niet leuk en wil het liefst iets anders doen, maar iets anders lijkt haar te veel gedoe.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …