kees van der staaij
Foto: dustout Flickr via Compfight cc

Staphorst-verklaring: Kees van der Staaij moet van God van geslacht veranderen

De christelijke gemeenschap is zeer (zeer) geschrokken van alle ophef die is ontstaan naar aanleiding van de door Kees van der Staaij ondertekende Nashville-verklaring. Vóórál de ondertekening van Kees van der Staaij doet zeer (zeer veel zeer). Daarom heeft de christelijke gemeenschap een gezamenlijke verklaring doen uitgaan, die zij de “Staphorst-verklaring” hebben gedoopt. Er staat één punt op: Kees van der Staaij moet van God van geslacht veranderen (en hij zal voor altijd Kezaline heten).

Meerdere christenen hebben de laatste dagen boodschappen doorgekregen van God, met allemaal zo’n beetje dezelfde strekking: God is boos op Kezaline, en wil dat hij/zij gestraft wordt, met Gods eigen toorn.

Anneloes uit Staphorst is de opsteller van de verklaring. Anneloes kreeg een boodschap van God en besloot dat zij, Anneloes, uit Staphorst, degene was die het voortouw moest nemen. Ze besloot dat een verklaring moest worden opgesteld, uit Staphorst, de “Staphorst-verklaring”. Soms zijn dingen gewoon logisch, zoals namen van dingen, van dingen als verklaringen.

‘Ik heb van God een boodschap gekregen’, zegt Anneloes, ‘God was heel specifiek en zei zo’n beetje: “Kezaline van der Staaij heeft mij beledigd want ik hou heel erg van mensen en wil dat ze gelukkig zijn. Mensen die niet gelukkig zijn in hun lichaam, zie ik graag een behandeling ondergaan zodat ze weer gelukkig worden. Het maakt mij niet uit welk geslacht ze hebben of hadden, het gaat mij erom dat ze goede mensen zijn die het beste met andere mensen voor hebben, vooral met mensen die moeilijke zaken ondergaan, zoals een geslachtsverandering, het is eigenlijk heel logisch wat ik graag zie, maar dat ziet niet iedereen, vaak vooral mensen die in mij geloven niet, gek genoeg. Ik snap daar niks van, ookal snap ik alles natuurlijk.”

‘Een heel verhaal, wat ik door kreeg van God’, aldus Anneloes, ‘en het was nog niet eens afgelopen, nog lang niet. God ging namelijk gewoon door met zijn boodschap, alsof mensen zoals ik niks anders te doen hebben: “Naast dat iedereen gelukkig moet zijn in zijn eigen lichaam, moet iedereen ook gelukkig zijn met elkaars lichaam. Kezaline kon het met zijn ondertekenaars dus niet meer bij het verkeerde eind hebben dan dat hij/zij het al bij het verkeerde eind had. Iedereen mag met wederzijds goedbevinden seks hebben met elkaar, sterker nog, hoe meer hoe beter, want daar worden mensen gelukkig van en ik zie mijn mensjes dus graag gelukkig.”

Anneloes vond God ook lang van stof, en dat hij er lang over deed om zijn punt te maken. ‘Maar’, zei ze, ‘toen hij zijn punt maakte, maakte hij dan ook echt wel echt zijn punt: “Kezaline van der Staaij wil ik nooit seks mee hebben. En mijn zoon ook niet, zo kwam hij net briesend vertellen toen hij thuiskwam van een orgie met andere godenzonen en godendochters. Straf? Zeker. Toorn? Ja. Heel veel toorn. Toorn toorn en nog eens toorn. Welke toorn? De vogende toorn: Kezaline van der Staaij moet veranderen van sekse en mag nooit meer seks hebben. Geen snikkels voor Kezaline. Als hij mijn regels (die hierbij zwart op wit door mij aan onder anderen Anneloes zijn verteld en dus wet zijn) breekt, dan zullen zijn testikelen in één klap 1000 kilo wegen en nonstop door reuzesikkels worden geplet. Niet te verwarren met reuzesnikkels, daar mag hij dus niet aan zitten, hoezeer hij daar ook naar verlangt. Zo onmenselijk ben ik uitsluitend tegen onmenselijke mensen.” Dat was de hele boodschap van God’, rondde Anneloes kittig af met een ferme knik. Waarna ze zegt zin te hebben gekregen in seks met een seksegenoot, door al dat geile geklets Gods.

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …