bubbels
Vier glaasjes met bubbels en de moederfles. Foto: abac077 via Compfight cc

Stel je voor dat iedereen zou stoppen met drinken?

Er is een rapport uitgekomen van de Gezondheidsraad, dat is kennelijk een organisatie, waarin staat dat het eigenlijk het beste is om geen alcohol te drinken of anders maximaal één glas per dag te drinken. Recent werd mijn geliefde bacon al aan de schandpaal genageld (hoe moet ik dan mijn roereieren met spek eten?) en nu dus weer ‘alcohol’.

Column Jan-Dirk Plautvodt

Al zolang ik mezelf ken drink ik dagelijks van het één en ander, en glazen tellen doe ik niet aan want ik ben ontspannen aan het borrelen, niet de boekhouding aan het bijwerken. Samen drinken is gezellig, je wordt er vrolijk van, enorm sociaal en je vergeet eventjes de sores van de dag.

Wanneer de mensen bij de Gezondheidsraad, geen club waar de moppentappers de dienst uitmaken zo blijkt, bepalen dat het maar beter zou zijn als we met al die leukigheid zouden stoppen, dan heb je mij wel in de gordijnen. Met zo’n zure Gezondheidsraad-augurk hoeft m’n dochter niet thuis te komen bedoel ik maar.

Stel je voor dat iedereen zou stoppen met drinken? Opgefokt zit men ‘s avonds thuis zich op te vreten over alle narigheid die ze nu weer in hun kantorenkolos hebben moeten doormaken. Gezellig samen met vrienden eten zit er niet meer in want zonder drank blijkt niks meer ‘hilarisch en ontzettend waar’ te zijn.

Als mensen zouden stoppen met drinken dan storten ze direct in een depressief overspannen isolement, ze raken hun baan kwijt, scheiden, verliezen hun vrienden en komen op straat te staan. Dat zo’n gezondheidsraad daarvoor pleit omdat een paar mensen misschien wat ziektes krijgen van een borrel te veel is volstrekt bezopen.

Over Jan-Dirk Plautvodt

Jan-Dirk Plautvodt
Columnist Jan-Dirk Plautvodt schrijft over alles wat hem opvalt. Zijn grote liefde is hijzelf. Zijn vrouw heet Truus (“Truusje”). Jan-Dirk vindt ‘hobby’ een vreselijk woord maar hij mag graag borrelen, tuinieren met Truusje en geld verzamelen, alhoewel hij eigenlijk voornamelijk borrelt terwijl Truusje het geld en de tuin doet.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …