Foto: Ibán Flickr via Compfight cc

Suikerbroodfabrikant Jost van de Looverensachtig is in het nieuws

Jost van de Looverensachtig is suikerbroodfabrikant. Dat is zo gekomen wegens generationeel opvolgingsgedrag binnen de genetisch vastgestelde familiedrang elkanders werk van vader op zoon over te nemen, zogezegd. En nu is de suikerbroodfabrikant in het nieuws.


Door: D.N. Herfscht

Alle kranten schrijven over Jost maar verbergen het nieuws tegelijk ook weer, ook wel Slinks Nieuws genaamd, omdat het zo geheim is, maar toch ook openbaar. Slinks Nieuws is een nieuw fenomeen, maar omdat het nieuws zelf eveneens Slinks Nieuws is, is ook dit nieuws én verteld door de media, en tegelijkertijd verborgen gehouden.

Jost heeft gezegd tegen een klant dat hij het niet erg vindt dat zijn suikerbroden voor 80% uit suiker bestaan en dat hij op de verpakking 8% heeft staan. De klant was met stomheid geslagen, maar had geen tijd om zich druk te maken over zoiets onbenulligs. Het kwam dan ook niet door de achteloze maar drukke klant, maar door een oplettende bijstaander genaamd Piet, of Gele Piet, zoals collega’s hem noemen omdat hij altijd geel ziet van misselijkheid als hij weer te veel kroketten heeft gegeten bij de lunch.

Gele Piet stond in het magazijn tegen een muurtje te lummelen en hoorde zijn directeur, Jost van de Looverensachtig, de onbenullige uitspraken doen tegen de klant. Liegen wij over de hoeveelheid suiker in ons suikerbrood? Zijn mond viel open en de fijngemalen kroketten gleden als een lavastroom zijn mond uit, over zijn kin, kleren, schoenen op de betonnen magazijnvloer.

Geen seconde hoefde Gele Piet na te denken. Op naar de media, klokkenluiden geblazen! En zo kwam het één en ander tot stand. Om het zo maar te zeggen.

Nu is suikerbroodfabrikant Looverensachtig B.V. in een onzichtbare mediastorm terechtgekomen. De eveneens onzichtbare commentaren liegen er niet om. Ene Wimke: “Het suikerbrood van Looverensachtig B.V. is heerlijk, ik bedoel echt heerlijk, en als ik geweten had dat er 80% suiker in had gezeten, dan was het fijn geweest om dat te weten. Nu wist ik dat niet, ik wist überhaupt niet hoeveel suiker er in de suikerbroden van Looverensachtig B.V. zit, want ik kijk nooit naar het hoofdstuk ingrediënten.

Directeur Jost heeft zijn excuses aangeboden over de ophef. Zoals iedereen die zijn excuses maakt over ophef, maak ik ook excuses over ophef. De ophef vind ik spijtig, ik had liever geen ophef gehad. Het zou fijn zijn als degene die de ophef hebben veroorzaakt, in het vervolg geen ophef meer veroorzaken, ophef veroorzaken is gewoon heel vervelend, het spijt mij van die ophef. Ik wil geen ophef maken over de ophef, maar ik wil geen ophef.

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …