dnb
Een groot tientje op een gebouw. Foto: amsfrank via Compfight cc

DNB: taks op voorspellingen

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft voorspeld dat de economie een grotere groei gaat doormaken dan verwacht. Daarom zou volgens DNB een lastenverlichting kunnen worden doorgevoerd door de regering.

Voorspellende column Jean-Luc Mieze

Lekker van alles voorspellen

Economen houden van voorspellen. Een half jaar geleden kwamen allerlei economen nog met totaal andere voorspellingen over de economische groei, en over een half jaar zal de voorspelling weer anders zijn. De economen van DNB hebben nu op basis van hun gegluur in de glazen bol voorgesteld dat de belastingen omlaag moeten.

Niks aan het handje

Als de voorspellingen straks niet uitkomen, is er niks aan de hand. DNB komt dan gewoon met nieuwe voorspellingen waarbij gezegd wordt dat de huidige voorspellingen zijn bijgesteld. En vervolgens hebben de economen van DNB een stel prachtige maatregelen om het gat in de begroting te dichten dat is ontstaan door de belastingverlagingen.

Voorspelling

Zo zullen de economen van DNB een taks op voorspellingen voorstellen en een taks op voorspellingen over de uitkomst van voorspellingen. Maar daarnaast zullen ze vooral ook een taks op het bijstellen van voorspellingen en een taks op het bijstellen van voorspellingen over voorspellingen voorstellen. Maar dat is slechts een voorspelling.

Over Jean-Luc Mieze

Jean-Luc Mieze
Jean-Luc Mieze is over veel zaken niet te spreken en mag daar graag over foeteren. Maar hij kan ook in diepe verwondering raken en op zondagmiddag in huilen uitbarsten bij een film over een labrador die het moet zien te rooien in een vijandige omgeving.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …