brexit
Foto: byb64 Flickr via Compfight cc

Theresa was toen al een sterke tante

Mijn lieve vriendin Theresa May heeft verkiezingen uitgeschreven. Ze wil een breder draagvlak om haar beleid (harde Brexit) uit te voeren.

Column door Jan-Dirk Plautvodt

Theresa en ik kennen elkaar nog uit de tijd dat ik een vrouw was. Mijn ouders (echte anglofielen zeg maar) hadden een vakantiehuisje in Oxfordshire in de buurt van waar zij opgroeide en ik zat ´s zomers in haar vriendinnengroepje. Erg leuke herinneringen aan. Theresa was toen al een sterke tante met uitgesproken meningen en de kracht om zich voor andermans zaak in te zetten.

Toen ik vertelde dat ik me eigenlijk een man voelde en mij graag op termijn wilde laten opereren, was ze wonderbaarlijk begripvol en bijzonder scheutig met morele steun, terwijl we het toch over conservatieve kringen in de jaren ‘60 hebben. Ze steunde me niet alleen, ze zette een hele campagne op om mijn gewenste transitie breed gesteund en gefinancierd te krijgen – ik krijg er nog tranen van in mijn ogen. Inmiddels ben ik vergeten hoe het is om een vagina te hebben, de penis is daarvoor te dominant aanwezig (iets wat wellicht een breder maatschappelijk probleem is dat pas opgelost is als de eerste vrouwelijke dictator zich eindelijk aandient), maar haar inzet voor mij zal ik nooit vergeten.

En nu is Theresa de bewoner van Downing Street 10 en u weet al waar ik naartoe wil: ze doet in feite hetzelfde voor heel Engeland als ze voor mij heeft gedaan; Engeland is een transgender die een dure operatie wil ondergaan om zijn of haar ware zelf te worden. Voilà.

Ik denk daarbij dat Theresa het niet doet om seks met Engeland te hebben. Ze wilde met mij na de transitie ook nooit seks. Alhoewel ik nu ook niet eerlijk zou zeggen als het wel zo was. Maar toch. Iedereen wilde met mij naar bed indertijd, toen nog wel. Ik heb nooit zoveel populariteit als paringspartner ervaren als toen, en dan ook nog van alle seksen zeg; wat een fijne tijd. Ik wil niet afdwalen maar ik wist niet dat je zoveel verschillende soorten seks kon hebben. Een groot voordeel van transgender zijn. Nou ben ik toch afgedwaald, oh gekke Plautvodt toch.

Over Jan-Dirk Plautvodt

Jan-Dirk Plautvodt
Columnist Jan-Dirk Plautvodt schrijft over alles wat hem opvalt. Zijn grote liefde is hijzelf. Zijn vrouw heet Truus (“Truusje”). Jan-Dirk vindt ‘hobby’ een vreselijk woord maar hij mag graag borrelen, tuinieren met Truusje en geld verzamelen, alhoewel hij eigenlijk voornamelijk borrelt terwijl Truusje het geld en de tuin doet.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …