brexit
Drie mannen zitten aan een tafel en kijken naar elkaar. Foto: European Council via Compfight cc

“Veel plezier d’r mee”

Groot-Brittannië gaat de EU verlaten. Bij het bindende referendum stemde een kleine meerderheid voor vertrek. De komende maanden zullen de EU en het VK de scheidingsprocedure in gang zetten.

Door: Elsebra van Wede; 24 juni 2016, 22:20 uur

‘De EU is zeker niet boos,’ zegt Jos de Frens, voorlichter van de EU. ‘Integendeel, De EU heeft het grote huis, het verwarmde zwembad, de vrienden, de kinderen, het geld. De EU is niet boos. Het VK mag het hobbelige schuurtje aan het koude eenzame meer hebben waar mensen dood neervallen van eenzaamheid. Dat is leuk, ga maar lekker je eigen weg dan als dat is wat je wil. “Veel plezier d’r mee”, zegt de EU dan raak, “veel plezier”.

Lege ballonnetjes met een beetje kwijl

De rancune van de EU is begrijpelijk, volgens analist Gerard van Oorsprong. ‘Het VK heeft de EU tijdens een 43 jarig samenzijn dwars gezeten, gekleineerd en bestrooid met lege ballonnetjes met een beetje kwijl erop, mocht je het op die manier willen zeggen. Als je erover nadenkt is het de vraag waarom de EU niet eerder zelf een punt achter de relatie heeft gezet, maar dat komt door bepaalde redenen die daar de oorzaak van zijn.’

Over Elsebra van Wede

Elsebra van Wede
Elsebra is trots op haar leuke naam, die ze dan ook graag zelf zegt. Soms zit ze achter de computer en zegt ze niks anders dan: “Elsebra, Elsebra, Elsebra”. Verder is Elsebra snel verveeld, lichtgeraakt en weinig tevreden over haar loopbaan. Ze vindt schrijven niet leuk en wil het liefst iets anders doen, maar iets anders lijkt haar te veel gedoe.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …