trump
Een gebouw van Trump vlak naast een kerk. Foto: Timothy Neesam (GumshoePhotos) Flickr via Compfight cc

Vijf poezen vast

De republikein Donald Trump wordt de nieuwe Amerikaanse president en de grote vraag is natuurlijk wat hij gaat doen en wat dat betekent voor Nederland. Hij heeft het druk deze dagen, maar de vrolijke Frans vond een gaatje om een interview te geven.

Interview via Skype met Donald Trump, door Man Tuis, 10-11-2016, 16.30 uur precies

Meneer Trump, dank u dat u even tijd vrij wilde maken om met ons te praten
Ik heb de poes van mijn vrouw nu vast!

Komt het even niet uit?
Tuurlijk wel. Ik kan heus wel een interview geven terwijl ik haar poes vast heb hoor.

Ok, wat gaat u als eerste doen als u beëdigd bent?
Ja, een beetje chillen denk ik. Kijken wat er allemaal in dat Witte Huis te doen is. Filmpje kijken misschien, er is volgens mij een bioscoop.

En daarna?
Daarna daarna daarna, gewoon, weet ik veel. Mediteren.

U sprak verzoenende woorden tijdens uw verkiezingstoespraak
Ja mooi he? Ik heb iedereen een rad voor ogen gedraaid. En nu word ik president! Ik mag aan alle knopjes zitten, en iedereen de stuipen op het lijf jagen, heel leuk, het wordt heel leuk, echt heel leuk.

Wat vindt u van alle protesten in uw land tegen uw presidentschap?
Ho! Blijf staan! Pardon, mijn vrouw probeert los te komen van mijn poesgreep maar dat mag pas als ik het zeg. Oh daar komt mijn dochter, even haar ook bij de poes grijpen…zo! Huppakee twee poezen te pakken! Oh daar komt er nog een, ik pak haar poes met mijn voet! En nog eentje, ik pak haar poes met mijn andere voet! Ik heb nu vier poezen beet! Oh er komt er nog eentje binnen, een hele ouderwets geklede poes zo te zien, die pak ik met mijn mond beet, mmmm…hhhmmm…

(Het lijkt erop dat hij nog doorpraat maar dat dat niet lukt vanwege de situatie met de poes in zijn mond. Het beeld verschuift en iemand anders komt in beeld)

Goedendag, ik ben Clive. Claaaaiiiivvvvve. De persvoorlichter, de heer Trump kan even niet meer praten.

Wat is hij aan het doen?
Hij ligt op zijn rug op de grond en heeft vijf poezen vast waarvan eentje met zijn mond, vandaar.

Kunt u dat laten zien? Misschien de webcam even naar hem richten?
Nee, dat gaat helaas niet.

(op de achtergrond horen we “hhhmmmm, mmmmm”, alsof de heer Trump boos is en wat wil zeggen)

Oh, ik moet gaan, we hebben hier een probleempje.

Wat is er?
Ja uhm, hoe zeg ik dat, de oude poes in zijn mond, zeg maar, blijkt een verklede poes. Het is als het ware een kater, zou je kunnen zeggen, begrijpt u? En de heer Trump is daar wat boos over zo te…of opgewonden, ik kan het niet goed…

Het gesprek werd abrupt beëindigd en we hebben helaas niet kunnen achterhalen of de poes/kater en de heer Trump in orde zijn.

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …