klimaatverandering
Stoelen en een mens op een vlakte. Foto: AlaskaGM via Compfight cc

Volgens voelsprieten is er niks

Het klimaat, daar zul je het weer hebben. Eens in de zoveel tijd willen linkse politici ons graag vertellen dat we leven in een ´klimaat´.

Column Jean-Luc Mieze

Het klimaatdictaat, dat is het. Fractievoorzitters Jesse Klaver en Diederik Samsom hebben een wet bedacht om ons te dwingen minder broeikassen uit te stoten. Waarom? Omdat we ‘zogenaamd op aarde kunnen blijven leven’?.

En al is de toestand van het klimaat (wat dat ook moge zijn trouwens) inderdaad een ‘probleem’, dan mag de oplossing toch zeker niet ten koste van de economie gaan? Stel je toch eens voor zeg, stel je nou toch eens voor, stel je dat nou toch eens voor.

Wat ik voorstel, en dat zal geen verrassing zijn zoals bijvoorbeeld een taart op een podium: laten we allemaal zoveel broeikassen uitstoten als we willen. Want dat is wat vrije burgers doen. Stook die verwarming lekker tropisch op als je zin hebt, laat de auto stationair lopen ´s nachts, eet high tea-etagères vol grote stukken rauw vlees en ga zo vaak naar de kapper als je kan.

Ga elke dag naar de kapper en laat lekker je haar knippen.

Wetenschappers zeggen al jaren dat er problemen zijn met het klimaat maar volgens mijn voelsprieten is er niks aan de hand. Ik kan gewoon ademen, ik heb het nog steeds koud in de winter (buiten dan, mijn huis is een tropisch zwemparadijs) en de zee zit rustig achter de duinen, ik heb nog geen enkele stijging gezien. Wat zijn die leugens dan?

Over Jean-Luc Mieze

Jean-Luc Mieze
Jean-Luc Mieze is over veel zaken niet te spreken en mag daar graag over foeteren. Maar hij kan ook in diepe verwondering raken en op zondagmiddag in huilen uitbarsten bij een film over een labrador die het moet zien te rooien in een vijandige omgeving.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …