ard van der steur
Minister Ard van der Steur loopt op straat. Foto: Bobtom Foto via Compfight cc

Waarom juist Volkert van der G. als model?

Er is een tijd geleden een foto gemaakt van Volkert van der G. terwijl hij een mediaverbod had. Maar die foto is toch gemaakt en het ministerie van Ard van der Steur was daarvan op de hoogte terwijl Ard dacht van niet.

Door: Ada Sappelaar; 29 september 2015, 17:02 uur (snel naar huis hierna)

Dat is allemaal duidelijk als wat en het kon niet anders dan dat daar ophef over ontstond. Ard betreurt dat en geeft nu toe dat hij beter geïnformeerd had moeten zijn.

Schande

Het anonieme Kamerlid Jan Vagellaque is blij met de meer dan logische ophef rond de overduidelijke fotorel. ‘Het is zus of zo dat de minister niks wist van de situatie. En dat ondanks dat hij kennelijk ook zomaar wel op de hoogte had kunnen zijn. Wij, als zijnde de leden van de Tweede Kamer waar ik anoniem maar met bekendmaking van mijn naam inzit, zijn daar als zodanig niet per se stellig over. Of als dat dan nog niet genoeg is, weten we niks van de hele situatie rondom de foto als zijnde zodanig, en dat kan natuurlijk ook wel of niet. De minister moet ons van alles vertellen, over de foto en over andere wissewasjes. Het is belangrijk dat we…’ Zei het anonieme Kamerlid (Jan Vagellaque).

Allemaal vragen

De Tweede Kamer heeft inmiddels 76 Kamervragen ingediend die in een debat behandeld gaan worden want er is nog veel onduidelijkheid. Op de lijst staan vragen als: wie heeft de foto gemaakt? Waarom is gekozen voor het betreffende perspectief? Welk merk camera is gebruikt? Is de foto mat of glanzend afgedrukt? Waar? Bij de Hema? Heeft dat € 1,15 exclusief BTW gekost? Waarom niet? Welke afwegingen zijn er gemaakt voor eventuele fotolijstjes? Is er aan een fotoboek gedacht? Waarom juist Volkert van der G. als model? Waarom niet Beatrijs de Wilde van Rijkswaterstaat? Is zij niet altijd in voor een leuk feestje?

Ard van der Steur kan niet wachten tot hij opheldering kan gaan geven. ‘Niets maakt mij gelukkiger dan duidelijkheid geven. Of helderheid, als je dat een prettiger woord vindt.’

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …