Series
Het kasteel uit Downton Abbey. Foto: Bas Sijpkes via Compfight cc

Wachten op series

Op zeer onregelmatige basis schrijf ik over kunst en cultuur. In mijn eerste stukje wil ik graag duiden wat de stand van zaken is aangaande kunst en cultuur.

Column Rudewald Strofle

Mad Men en Breaking Bad zijn afgelopen, Dowton Abbey is afgelopen. Het is wachten op onder andere het volgende seizoen van Game of Thrones. Wachten, wachten, wachten.

Narcos of The Bridge: “Absolute aanraders”. Als je wil wachten.

Hoe lang duurt het nog voor het volgende seizoen van House of Cards begint? Waarom zetten ze al die seizoenen niet tegelijk op Netflix? Waarom duurt dat allemaal zo lang? Alleen maar wachten.

Twin Peaks, Six Feet Under, Dexter, The Sopranos, The Wire. Dat was een opsomming van series die wél in één keer gekeken kunnen worden. Het kan dus wel.

Baywatch, Growing Pains, Miami Vice en Little House on the Prairie. Nog zo’n opsomming. Van series die je tenminste gewoon in één keer kan uitkijken. In tegenstelling tot al die nieuwe series.

Maar: hoe meer nieuwe series je begint, hoe minder je hoeft te wachten. Zo is het wel ook. En er komen alleen maar meer series aan, dus dat is goed nieuws.

Rudewald Strofle is een Duitse theatermaker, kunstenaar, schrijver, columnist, saxofonist, timmerman, fotograaf, klavecimbel. 

Over Rudewald Strofle

Rudewald Strofle
Rudewald Strofle is schrijver, theatermaker en saxofonist. Hij heeft een denktrant. Zijn theaterstukken gaan over dood, schuld, ziekte, verderf, haat, geldgebrek, armoede, sociale uitsluiting, lafheid, honger, dorst en hypocrisie. Niet de vrolijkste onderwerpen.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …