rutte
Mark Rutte zwaait en lacht naar het vogeltje. Foto: Bobtom Foto Flickr via Compfight cc

‘Zodra ik even niet oplet, ben ik absurd aan het nalaten’

De verkiezingen zijn achter de rug. De VVD heeft gewonnen. Alfred de Lange uit Hupsenveld heeft het er met de dag moeilijker mee omdat hij niet normaal kan doen, hij kan alleen absurd nalaten.

Reportage uit Hupsenveld door Godrjon van de Lied en Ada Sappelaar; 20 maart 2017, 17.05 uur

´Ik wil natuurlijk wel normaal doen maar ik kan het gewoon niet. Zodra ik even niet oplet, ben ik absurd aan het nalaten.´ Aldus Alfred.

Het vertrouwde belletje klingelt als we de deur van de bakker op de hoek open duwen.
Als we vragen naar Alfred de Lange, weet de bakker meteen over wie we het hebben.

‘Alfred! Ja, die heeft het moeilijk. Als hij binnenkwam was het altijd spannend wat hij ging doen; soms ging hij plat op de vloer liggen en kerstliederen zingen. Soms ging hij als een kikker proberen broodjes uit de toonbank te halen met zijn tong. Vroeger schold ik hem dan uit want daar werd hij blij van, dan ging hij lachen. Maar nu de verkiezingen zijn gewonnen door de VVD moet ik normaal doen en zeg ik beleefd: ‘ach meneer Alfred, wat leuk om u weer te zien!’ Daar raakt Alfred zo van van slag dat hij soms moet huilen zelfs. Heel zielig. Ja. Heel zielig. Ja. Ja. Heel zielig…Ja. Ja. Heel. Zielig. Ja. Zielig. Tja. Vind je het niet zielig? Ik vind het zielig. Heel zielig.’

Terug bij Alfred in zijn appartement, vertelt hij dat hij erover gedacht heeft een vereniging op te zetten voor absurde nalaters (‘Ik dacht aan de naam Vereniging voor Absurde Nalaters – dat is makkelijk want dan kan ik zeggen: “ik ben van VAN”, of een ander voorbeeld: “ik ben de voorzitter van VAN”, of nog een ander voorbeeld: “ik ben zowel de penningmeester als de voorzitter van VAN”’) maar dat hij daar geen zin in bleek te hebben: ‘het bleek dat ik daar geen zin in had. Vandaar dat de vereniging niet bestaat.’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …