abn amro bank
Logo op schuin gebouw. Foto: DiesmerPonstein via Compfight cc

‘Zullen we ons nu allemaal uitkleden?’

ABN Amro kwam gisteren uitleg geven in de Tweede Kamer over de salarisverhogingen. De voorzitter van de Raad van Commissarissen Rik van Slingelandt was helder: ‘de gevoelens in de samenleving zijn onderschat.’

Door: Elsebra van Wede; 7-4-2015, 21.40 uur.

Kennelijk hebben de leden van de RvC wel geconstateerd dat er gevoelens waren in de samenleving. Maar na overleg over deze gevoelens kwamen ze tot de conclusie dat het niet zulke hele grote gevoelens betrof. En zodoende is de spijtige gebeurtenis voltrokken dat ze de gevoelens hebben onderschat. Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

Het zijn gewoon de markten, die zijn het gewoon, daarom moeten we meer geld krijgen, door die markten.

Bestuur: we willen nu graag weer meer geld. Dat verdienen we.
RvC: we denken dat er gevoelens over zijn in de samenleving.
Bestuur: aha, zijn het grote gevoelens?
RvC: wij denken niet dat het grote gevoelens zijn.
Bestuur: uitstekend. Dus we krijgen er een ton bij per jaar? Een bedrag waar je op zich al drie huishoudens mee zou kunnen onderhouden hè maar ja, we hebben het gewoon echt heel erg nodig.
RvC: ja waarom eigenlijk?
Bestuur: het zijn de markten, we vertrekken naar het buitenland als we niet meer krijgen.
RvC: heb je dan niet te maken met grote concurrentie van mensen die daar wonen?
Bestuur: stil, het zijn gewoon de markten, die zijn het gewoon, daarom moeten we meer geld krijgen, door die markten.
RvC: goed, daar is geen speld tussen te krijgen. Jullie krijgen er allemaal een ton bij. Nou maar hopen dat we de gevoelens in de samenleving niet onderschatten hè? Misschien moeten we de minister er anders op vastpinnen dat hij ons besluit verdedigt ofzo, dan kunnen het hem altijd nog voor de leeuwen werpen. Nou ja, daar moeten we nog maar even over brainstormen. Zullen we ons nu allemaal uitkleden en inzepen zodat we met onze naakte lichamen over elkaar kunnen glibberen?

Over Elsebra van Wede

Elsebra van Wede
Elsebra is trots op haar leuke naam, die ze dan ook graag zelf zegt. Soms zit ze achter de computer en zegt ze niks anders dan: “Elsebra, Elsebra, Elsebra”. Verder is Elsebra snel verveeld, lichtgeraakt en weinig tevreden over haar loopbaan. Ze vindt schrijven niet leuk en wil het liefst iets anders doen, maar iets anders lijkt haar te veel gedoe.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …